Julekalender 2021 - Luke 1

Trenger du et avbrekk fra eksamenslesing? Helt Sikker vil de neste fire søndagene publisere en liten CTF-oppgave. Alle som løser oppgaven er hver uke med i trekningen av et foodora-gavekort! Det blir en ekstra trekning på slutten blant de som løser alle fire :)

Her er første luke:

Santa’s Spy

Norwegian counter-intelligence suspects that Santa’s elves have been illegally spying on Norwegian citizens. An elf has been observed taking pictures of people from afar, breaking into a home, and sending radio transmissions from the woods. A radio transmission was picked up by counter-intelligence, and they suspect the elf was reporting something back to the North Pole, but it’s not clear what was reported as we only hear a fast and high-pitched chirping noise. Can you please help figure out what the elf transmitted back to base?

Attached you’ll find the evidence file for the arrested elf, including the items confiscated as well as the radio transmission: investigation.zip

Please submit your answer here.

Hints:

  • A basic audio editor might be useful. I like Audacity.
  • We’ve heard rumors that Santa uses an encryption method so strong it is information-theoretically secure.

Hackekveld

Hackekveld Header

Vi inviterer til hackekveld på Integrerbar!

Lurer du på hva etisk hacking går ut på, og hvordan man kommer i gang? Vi har funnet frem noen online-CTFer i ulik vanskelighetsgrad, og er klar til å hjelpe alle å få til noe uansett hvilket nivå man er på.

Vi serverer mat og litt drikke 🙂

Dette blir mest en kveld for å lære, men vi skal få til en liten konkurranse i tillegg!

Påmelding: https://forms.gle/L64j61FfbDp5Dhwh8

Facebook event: https://fb.me/e/1cvBO7MRa


mnenomic Summer Internship 2022

Vil du ha et internship i Nordens ledende IT- og informasjonssikkerhetsselskap? Vår sponsor mnemonic har flere spennende internships for sommeren 2022!

Les mer og søk her: https://www.mnemonic.io/no/karriere/internships-in-mnemonic/


Vi søker nye styremedlemmer!

Har du en interresse for datasikkerhet og lyst til å bidra til et godt faglig og sosialt miljø på studiet? Søk deg inn som styremedlem i Helt Sikker!

Som styremedlem vil du være med å arrangere f.eks. fagkvelder, tryggleikspils, CTFer, og mer. Du vil ha kontakt med næringslivet gjennom våre arrangementer og gjennom vår sponsor, mnemonic. Kunnskap om datasikkerhet er absolutt ikke et krav, vi ser etter de som er engasjert og har lyst å bidra!

Dersom du er litt hacker kan du også være med å lage oppgaver til HSCTF, som vi ønsker å gjøre til en årlig event.

Vi prøver å holde arbeidsmengden fornuftig for styremedlemmene. Vi har 3-4 styremøter i semesteret, og vi samarbeider og er fleksible når det kommer til ansvar for arrangementer. Det skal være gøy å være med i styret!

Søknadsskjema: https://forms.gle/FRfiMLu94vKM5EKn8. Frist Mandag 24. Mai.


Helt Sikker CTF 2021

Vi inviterer til CTF 19-21. Februar!

Forrige semester ble CTFen litt redusert, men nå kommer vi sterkere tilbake med en online CTF med mange gode oppgaver, tutorials og premier!

Vi har utviklet en helt egen CTF-konkurranse som skal være gøy enten du er helt fersk på datasikkerhet eller om du har litt mer erfaring. CTF (Capture The Flag) er en konkurranse der målet er å utnytte sårbarheter i datasystemer vi har satt opp, altså å hacke.

Vi har premier for til sammen 10 000kr! Noen går til vinnerne, og noen vil vi lodde ut blant alle som deltar! Man kan delta i lag fra 1-3 personer.

Konkurransen åpnes fredag 19.Feb kl.1800 og avsluttes søndag 21.Feb kl.1800. Vi kommer til å kjøre live tutorials og premieutdeling på vår discord, så bli med der: https://discord.gg/etPdvw5nCc.

Lenke til platform og påmelding kommer når det nærmer seg :)