Sikkerhetsaften i Bergen for studenter!


mnemonic kommer til Bergen med en sikkerhetsaften for studentene i byen. Det blir faglige foredrag, informasjon om internship- og karrieremuligheter innenfor informasjonssikkerhet, servering og mingling. Første- og andreårsstudenter oppfordres særlig til å søke.


Dato: Fredag 7. oktober

Tidspunkt: kl.1700-2200

Sted: Hotel Norge, Nedre Ole Bulls plass 4, 5012 Bergen

Les mer her.

Arrangementet er kun for studenter og er gratis.
Registrering så lenge plassene varer.
(Max. kapasitet er 100 personer)


Summer internship Mnemonic

Vil du ha et internship i Nordens ledende IT- og informasjonssikkerhetsselskap?

HVORFOR MNEMONIC?

  • mnemonic er Nordens ledende selskap innen IT- og informasjonssikkerhet, og en betydelig aktør i det europeiske sikkerhetslandskapet
  • Vi har noen av de mest spennende oppdragene i Norge: åtte av de ti største selskapene i Norge er våre kunder, samt en rekke store offentlige aktører
  • Selskapet dekker hele spekteret innen IT- og informasjonssikkerhet, et fagfelt i stor vekst

HVILKET INTERNSHIP PASSER FOR DEG?

mInternship: Sikkerhetskonsulent i vår TRS-avdeling

mInternship: Management Consultant i vår GRC-avdeling

mInternship: Prosjektoppgave i vår avdeling for infrastruktursikkerhet (MSI)

mInternship: Prosjektoppgave i vår avdeling for Managed Security Services (MSS)

mInternship: Utvikler i vår utviklingsavdeling (frontend, backend, tooling, UX)

Søknadsfrist: 13.oktober 2022 kl.23.59

Send søknadsbrev, CV og karakterutskrift til e-postadressen:
rekruttering-web@mnemonic.io


Helt Sikker søker nye styremedlemmer!

Helt Sikker er en faggruppe for data- og informasjonssikkerhet ved UiB. Vi jobber for å fremme sikkerhetsinteressen og -kunnskapen blant studenter via hackerkvelder (trygleikspils), workshops og faglige og sosiale arrangementer av andre slag. Som styremedlem i HS får du en solid erfaring med styreverv og drifting av studentorganisasjon, men også interne arrangementer med sponsor og ytterligere kontakt med et fagmiljø man ellers blir lite kjent med på informatikk.

Det er ikke et krav om at du alt skal være en dreven hacker, ha masse datasikkerhetskunnskap eller være datasikkerhetsstudent. Det vi ser etter engasjement og nysgjerrighet knyttet til sikkerhet! Første- og andreårsstudenter oppfordres særlig til å søke.

Søknad kan sendes her.

Nysgjerrig på nøyaktig hva Helt Sikker bringer til studenter på instituttet, hvordan i alle dager du får en Helt Sikker-genser eller annet tilknyttet HS generelt eller styret spesifikt? Send en melding til et styremedlem eller kom på Tryggleikspils!


HSCTF 2022

CTF Header

Helt Sikker gjentar fjorårets suksess og arrangerer en egenutviklet CTF!

Vil du lære deg etisk hacking? Eller vise noen skills du allerede har? Glad i pizza? Og å vinne preimer? Bli med da vel! Ingen forkunnskaper kreves :) Det blir premier til de beste, men også loddet ut blant resten.

Konkurransen går over 24 timer, fra fredag 25. Mars kl. 18:00 til lørdag kl. 18:00. Vi stiller med litt snacks og brus på fredag, og det blir servert pizza på lørdag kl.14-ish. Det er helt lov å bare komme èn av dagene, og det vil også være mulig å delta digitalt :) Premier vil være reservert de som er der på lørdag under utdelingen.

Konkurransen blir individuell, men det er lov å samarbeide og hjelpe hverandre. Målet er å lære noe!

Meld deg på her hvis du skal være med fysisk: https://forms.gle/DDbcHXDediph1FV57 Konkurransen skjer på aktivt rom 2/3 på høyteknologisenteret.

Bli også med i vår discord: https://discord.gg/JScDpZfCHR All info under selve CTFen vil komme der.


Julekalender 2021 - Luke 4

Trenger du et avbrekk fra eksamenslesing? Helt Sikker vil de fire søndagene før jul publisere en liten CTF-oppgave. Alle som løser oppgaven er hver uke med i trekningen av et foodora-gavekort! Det blir en ekstra trekning på slutten blant de som løser alle fire :)

Her er fjerde luke:

Package Exchange

Everyone loves christmas games, and this year is no exception. We are going to be swapping presents… A lot. But you saw one present that seemed way more interesting than the rest. Can you make out a way to ensure that this specific present lands in your hands by the end of the game?

Hints:

  • This time you have to see, but not sharp.
  • Whats the problem with pseudo-random number generators?
  • If you have the program and you have control of the execution, you can skip the fluff and go straight to whats interesting.
  • Is the game rigged??
  • There are similarities between this and the challenge from the second week.

You present can be found here: package_exchange.zip

Please submit your answer here.