Helt Sikker CTF 2020

AVLYST

Endelig inviterer vi til årets største Helt Sikker-happening!

Vi har utviklet en helt egen CTF-konkurranse som skal være gøy enten du er helt fersk på datasikkerhet eller om du har litt mer erfaring. CTF (Capture The Flag) er en konkurranse der målet er å utnytte sårbarheter i datasystemer vi har satt opp, altså å hacke. I tillegg til oppgaver kommer vi til å holde noen tutorials for nybegynnere i ulike kategorier innenfor hacking og CTFer!

Vi har premier for til sammen 10 000kr! Noen går til vinnerne, og noen vil vi lodde ut blant alle som deltar! Man kan delta i lag fra 1-3 personer.

Konkurransen foregår over to dager. Mat blir servert minst èn av dagene, vi kommer tilbake med detaljer om hva og når. Det er opp til deg og ditt lag hvor lenge dere holder på hver dag, men vi anbefaler hvertfall at dere får med dere introduksjon, tutorials og ikke minst premieutdeling!

Program:

Lørdag 7. november:

12:00 - Velkommen! Oppgavene slippes.
12:30 - Tutorial: Web security
14:00 - Tutorial: Reverse engineering
16:00 - Tutorial: Binary exploitation

Søndag 8. november:

All day: Hacking, hacking, hacking! https://www.youtube.com/watch?v=msX4oAXpvUE
20:00 - Konkurranse over. Premieutdeling!

Påmelding: https://forms.gle/Ud956nqtBn2nX4tE7

Vi har reservert “Aktivt rom” 2 og 3 (gamle datalabene) på høyteknologisenteret til å jobbe på. Åpning av event og alle tutorials vil foregå på store auditorium. Dersom vi er for mange for store aud streamer vi til et annet auditorium eller på zoom.

Det vil være mulig å delta remote, men da er man ikke med i premieutdelingen, og man går glipp av et par “AFK”-oppgaver. Det er ikke nødvendig å melde seg på dersom man ikke skal møte fysisk. Vi legger ut lenker til oppgavene på her på arrangementet når det starter.


Mnemonic summer internship 2021

Vil du ha et internship i Nordens ledende IT- og informasjonssikkerhetsselskap? Vår sponsor Mnemonic søker studenter til internship sommeren 2021.

HVORFOR MNEMONIC?

  • mnemonic er Nordens ledende selskap innen IT- og informasjonssikkerhet, og en betydelig aktør i det europeiske sikkerhetslandskapet
  • Vi har noen av de mest spennende oppdragene i Norge: åtte av de ti største selskapene i Norge er våre kunder, samt en rekke store offentlige aktører
  • Selskapet dekker et bredt spekter innen IT- og informasjonssikkerhet, et fagfelt i stor vekst

Intershipene er åpne for studenter som er på sitt tredje eller fjerde studieår, og det er ikke et krav om å være sikkerhetsstudent, så lenge du er interessert i sikkerhet. Les mer om de ulike internshipene, og finn ut hvilket som passer for deg her:

Internship: Security Consultant i vår TRS-avdeling

Internship: Management Consultant i vår GRC-avdeling

Internship: Prosjektoppgave i vår avdeling for infrastruktursikkerhet (MSI)

Søknadsfrist: 13.oktober 2020

Send søknadsbrev, CV og karakterutskrift til e-postadressen:  rekruttering@mnemonic.no


Helt Sikker søker nye styremedlemmer!

Etter et litt amputert semester ser vi frem til høsten når vi skal være tilbake for fullt! I sammenheng med at flere i styret går ut i arbeidslivet søker vi nå nye styremedlemmer.

Vil du være med å arrangere CTFer, fagkvelder, sosiale arrangement++, og generelt fremme interessen for datasikkerhet i studiemiljøet? Enten du er helt fersk når det kommer til sikkerhet eller om du har stålkontroll, er du uansett velkommen til å søke! Det vi ser etter er noen som er engasjert, og ønsker å bidra til å spre kunnskap om fagfeltet blant studenter.

Søknadsfrist søndag 28. Juni

Søk her: https://forms.gle/QM6cqVEE7e8HguvMA


CTF med Netsecurity

1. November returnerer Netsecurity til lesesalen for å holde CTF for oss! Her blir det oppgaver for alle nivåer, fra nybegynner til erfaren. Håper vi ser deg der!

Om det er Neo og Trinity fra Matrix, Elliot og Angela fra Mr.Robot eller Zero Cool og Acid Burn fra Hackers du identifiserer deg med.

Denne kvelden skal vi enter the Matrix, Hack Evil Corp eller Hack the Planet.

Finn fram hettegenseren, solbriller og kom klar med KALI Linux på en Virtual Machine eller boot på USB minnepinne.

Netsecurity kommer på besøk og holder en Capture The Flag (CTF) på lesesalen.

Syntes du dette høres litt skummelt ut eller for vanskelig, ikke frykt! Kom og lær og bli inspirert av dette arrangementet.
Litt skills på Google eller DuckDuckGo så vil dere komme langt.

Ingen påmelding nødvendig, men husk at det er begrenset med plasser på lesesalen, så kom i tide for å sikre deg en plass!

Tid og Sted: kl 18:00 - 22:00, fredag 1. november, Informatikk-lesesalen på Høyteknologisenteret (Thormøhlensgate 55, 5008 BERGEN)


CTF med Mnemonic!

5. oktober arrangerer Mnemonic i samarbeid med Helt Sikker CTF for studenter i Bergen. Dette blir en dag fylt med lek, konkurranse, lærdom og premier! Her får du lære av bransjens beste og samtidig ha muligheten til å vinne heder og ære! Hold av dagen og ta med PC-en så er du så forberedt man kan bli! Nivået vil være blandet, så her er det noe for alle – uansett om man kan mye, litt eller ingenting!

Som sist er tema og innhold holdt hemmelig for alle, så vi er like spente som dere.

Påmelding finner du her!